به منظور ایمن سازی و شناسایی حریق در ابتدایی ترین زمان ممکن جهت جلوگیری از گسترش آن و تخلیه نیروهای انسانی و اطفا حریق نیاز به اجرای سیستم اعلام حریق مطابق با استاندارد و ضوابط NFPA72 و آتش نشانی و مقرارت ملی ساختمان است. سیستم های اعلام حریق به دو نوع متعارف و آدرس پذیر تقسیم شده که با توجه نوع کاربری و ریسک محیط هر كدام به اختصار مورد استفاده قرارمی گیرند.

کاربرد سیستم های اعلام حریق

تشخیص دود، حرارت یا شعله با حسگرها (دتکتورها)

اعلان خطر با آژیرها و چراغ‌های چشمک‌زن

ارسال سیگنال به مراکز کنترل (مانند اتاق نگهبانی یا آتشنشانی)

یکپارچه‌سازی با سیستم‌های اطفا برای واکنش خودکار

جهت دریافت مشاوره و طراحی

با ما در ارتباط باشید

پروژه ها

عملکرد سیستم اعلام حریق

 در سیستم اعلام حریق دستی نحوه عملکرد به این صورت است که با فشار دادن شستی توسط کاربر آژیر به صدا در می آید و افراد موجود در محل آگاه می شوند. اما در سیستم اعلام حریق اتوماتیک عملکرد به این صورت می باشد زمانی که دتکتورها دود یا حرارت را سنس کنند به کنترل پنل اطلاع می دهند و کنترل پنل دستور هشدار را به آژیر و فلاشر می دهد و با فعال شدن این دو تجهیز اعلام حریق صورت می گیرد.

 

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر هوشمند 

سیستم های آنالوگ عبارت است از سیستم هایی که دارای دو ویژگی عمده میباشند

دريافت اطلاعات از محیط بصورت پیوسته (ANALOGUE).

قابلیت تعیین محل دقیق بروز مشکل برای هر یک از عناصر ورودی و خروجی در سیستم.

عناصر ورودی سیستم آنالوگ بعد از دریافت اطلاعات از محیط پیرامونی بصورت پیوسته میتوانند بر اساس الگوریتم از پیش تعیین شده خود نسبت به تحلیل آن و ارائه گزارش دقیق به سیستم مرکزی از محیط پیرامونی اقدام کنند. دراین صورت اثر پذیری سیستم از نویز محیطی کاهش یافته و اطلاعات دریافتی از دقت بیشتری برخوردار خواهند بود.

ویژگی دیگر این سیستم ، اتصال عناصر ورودی و خروجی و حتی در برخی موارد اتصال سیستم های مرکزی با یکدیگر بصورت حلقه میباشد. لذا در صورت قطع سیستم از یک نقطه از طریق مسیر دوم در حلقه ، شبکه به ارسال اطلاعات خود ادامه خواهد داد.

ویژگی های سیستم اعلام حریق آدرس پذیر هوشمند 

  • امکان تشخیص دقیق محل بروز حریق و یا خطا در مورد تک تک تجهیزات.
  • کابلاژ به صورت لوپ (حلقوی).
  • تنظیم رفتار سیستم و حساسیت دتکتورهای متصل
  • قابلیت انطباق سیستم با شرایط محیطی از قبیل میزان
  • آلودگی و مواردی از این قبیل
  • قابلیت شبکه شدن با سیستم های مرکزی در سایت های بزرگ.
  • تفکیک آلارم تخلیه و مقدماتی از هم
  • قابلیت توسعه و ارتقاء امکانات نرم افزاری سیستم.
  • امکان نمایش گرافیکی و نقشه محل بروز حریق در سایت
  • چاپ تمامی رخدادها بهمراه ذکر محل دقیق و تاریخ

سیستم اعلام حریق متعارف 

سیستم اعلام حریق متعارف شامل یک دستگاه مرکزی و تجهیزات ورودی و خروجی است نحوه ی شناسایی حریق در این سیستم برپایه ی بخش بندی زون میباشد که هر زون شامل تعدادی تجهیز ورودی و خروجی محدود (حداكثر 25 تجهيز) با كابلاژ مجزا و مخصوص هرزون است زون مورد نظر هنگام بروز خطایا حریق در دستگاه مرکزی نمایش داده میشود که برای بررسی شرایط دقیق نیاز به بازدید حضوری از تک تک المان های هر زون .است آژیرها در این سیستم به صورت جداگانه کابلاژ میگردند و در صورت بروز حریق درهرزون آژیر تمام سیستم به صدا درمی آید.

ویژگی های سیستم اعلام حریق متعارف 

  • تعریف هر دسته (حداکثر 25 المان از المان های ورودی بصورت یک زون مستقل
  • محدودیت در تعریف ارتباط بین ورودی ها و خروجی های سیستم
  • فقدان قابلیت برنامه ریزی و تنظیم زمانی در پاسخ سیستم
  • محدودیت در استفاده از یک سیستم مرکزی بعلت عدم امکان اتصال بصورت شبکه.
  • مصرف جریان بالا در شبکه اعلام حريق.
  •  ضرورت انجام کابلاژ مستقل برای هر زون در سیستم اعلام حریق.
  •  ضرورت مراجعه فیزیکی به ناحیه بروز آلارم جهت تشخیص محل دقیق بروز حريق.
  • عدم امکان تغییر حساسیت عناصر ورودی متصل به سیستم اعلام حریق از طریق سیستم مرکزی بر اساس شرایط اقتضایی موجود در سایت

انواع دتکتورها

دتکتور شعله (FLAME DETECTOR

نور مرئی و قابل رویت با طول موج 380 تا 760 نانومتر بخش کوچکی از تمام طیف موج الكترومغناطيس است که طیف قبل از نور مرئی با طول موج کوتاه تر ماورابنفش و طیف بعد از نور مرئی با طول موج بلندتر مادون قرمز را تشکیل میدهد. دتکتور شعله نوعی از دتکتورهای نوری با توانایی تشخیص اشعه مادون قرمز و ماورای بنفش ساتع از شعله است؛ برهمین اساس اینگونه دتکتورها در سه گروه IR UV و UV/IR طبقه بندی میشوند.

دتکتورهای دود فوق حساس (HSSD) 

دستگاه نمونه بردار از هوا که قابلیت نمونه بردار تشخیص دود را به میزان 300 درصد بیشتر از دتکتور نقطه ای را دارد؛ عملکرد این دستگاه به گونه ای است که به طور دائم از هوا نمونه برداری میکند. از این دتکتور در فضا با ریسک بالا و با اهمیت استفاده میشود.

دتكتور حرارت خطی ( LINEAR CABLE HEAT DET) 

آشکار ساز حرارتی خطی از طریق فلزهای غيرهم جنس جهت تشخیص میزان حرارت در هر زون از این کابل.

دتکتور خطی اپتیک (BEAM DETECTOR

آشکار ساز دودی خطی با استفاده از سیستم شکست نور و ضعیف شدن نور توسط دود از طريق امواج مادون قرمز و یا نور مرئی بین فرستنده و گیرنده.

دتكتور كانالي (DUCT DET) 

آشکار ساز دود از طریق نمونه برداری از هوای محیط و دارای آشکار ساز دود اپتیک در درون محفظه خود استفاده از لولههای سوراخ دار در مسیر جریان هوای کانال به منظور نمونه برداری از هوای داخل کانال بدون استفاده از سیستم مکنده و عبور هوای مربوطه از روی یک المان اپتیک و یا ترکیبی استاندارد که درون محفظه ویژه این امر قرار گرفته است.

اهمیت استفاده از سیستم اعلام حریق، نجات جان انسان ها است. افراد را نسبت به ایجاد آتش آگاه می کند و به آن ها اجازه فرار می دهد. خرید سیستم اعلام حریق یکی از مهم ترین کار هایی است که می توانید برای ایمن نگه داشتن خانه انجام دهید.

در حافظه موقت کپی شد